Monthly Archives: August 2015

3 неща, които трябва да направите, преди да се впуснете в платеното интернет рекламиране – част 2

(продължение на част 1)

2. Опознайте територията, в която рекламирате

Има много места, където се позиционират реклами, и всяко има своите силни и слаби страни. Дисплей рекламата (или банер рекламата) е първата, която ни идва наум, когато се сетим за онлайн рекамиране, защото се забелязва веднага, щом някой влезе на страницата. Банерите са най-често срещаният формат и имат  различни размериимогат да са  статични или анимирани. Те могат да бъдат много успешни, но трябва да бъдат използвани правилно. Дисплей рекламите могат да бъдат закупени чрез pay-per-click (PPC) модел (при който се заплаща, единствено когато някой кликне върху рекламата) или да се плаща на показване, без значение дали потребителите са кликнали на тях (това най-често се използва за чисто имиджови кампании) .

Текстови реклами – това са онзи тип реклами, които виждате най-отгоре в търсачката. Те обикновено са по-евтини от дисплей рекламите и са насочени към клиентите, които търсят нещо точно определено. Могат да бъдат много ефективни, но това зависи от ключовите думи.

3. Научете се да следите данните от рекламите си

Ако не знаете как да проверите представянето на всяка от вашите реклами, по-добре първо се научете как да следите ключовите показатели, преди да пуснете своята реклама. Най-хубавото на онлайн рекламирането е, че имате възможност да следите всичко в реално време. Някои от ключовите показатели са: обхват, импресии, кликове, цена на клик, цена на 1000 импресии и др. (тук можеш да кажеш по нещо за всеки един формат)

Сподели Публикацията:

3 неща, които трябва да направите, преди да се впуснете в платеното интернет рекламиране – част 1

Онлайн рекламата е широко понятие, включващо голям брой канали, в които може да се рекламира. Но, за да бъде максимална ефективна, първата стъпка към нея е разучаването на основните ѝ понятия и механизми. Затова – побързайте и се запознайте с всички най-важни неща за успешна онлайн реклама и пренесете вашия бизнес на следващото ниво.Платената реклама е чудесен начин да насочите повече трафик към вашия сайт и да увеличите бизнеса си, но тя може бързо да стане скъпоплатена, ако не сте внимателни. Как можете да сте сигурни, че взимаме максималното от вашите платени реклами? Има няколко прости трика, които можем да използваме, за да сме сигурни, че получаваме най-доброто.

  1. Ключови думи

Основното нещо, което трябва да разберем, преди да се впуснем в платените реклами онлайн, е как работи всичко и по-специално как работят ключовите думи. Изборът на точните ключови думи за кампанията ви може да ви помогне да показвате рекламите си на желаните от вас клиенти, докато те търсят нещо конкретно  или посещават определени уебсайтове. Ключовите ви думи трябва  да съответстват на термините, които потенциалните ви клиенти биха използвали, за да намерят продуктите или услугите ви. Мислете като клиент. Запишете си всички думи или фрази, които клиентите ви биха използвали, за да опишат вашите продукти или услуги.

част 2

Сподели Публикацията: