3 неща, които трябва да направите, преди да се впуснете в платеното интернет рекламиране – част 2

(продължение на част 1)

2. Опознайте територията, в която рекламирате

Има много места, където се позиционират реклами, и всяко има своите силни и слаби страни. Дисплей рекламата (или банер рекламата) е първата, която ни идва наум, когато се сетим за онлайн рекамиране, защото се забелязва веднага, щом някой влезе на страницата. Банерите са най-често срещаният формат и имат  различни размериимогат да са  статични или анимирани. Те могат да бъдат много успешни, но трябва да бъдат използвани правилно. Дисплей рекламите могат да бъдат закупени чрез pay-per-click (PPC) модел (при който се заплаща, единствено когато някой кликне върху рекламата) или да се плаща на показване, без значение дали потребителите са кликнали на тях (това най-често се използва за чисто имиджови кампании) .

Текстови реклами – това са онзи тип реклами, които виждате най-отгоре в търсачката. Те обикновено са по-евтини от дисплей рекламите и са насочени към клиентите, които търсят нещо точно определено. Могат да бъдат много ефективни, но това зависи от ключовите думи.

3. Научете се да следите данните от рекламите си

Ако не знаете как да проверите представянето на всяка от вашите реклами, по-добре първо се научете как да следите ключовите показатели, преди да пуснете своята реклама. Най-хубавото на онлайн рекламирането е, че имате възможност да следите всичко в реално време. Някои от ключовите показатели са: обхват, импресии, кликове, цена на клик, цена на 1000 импресии и др. (тук можеш да кажеш по нещо за всеки един формат)

Сподели Публикацията:

1 thought on “3 неща, които трябва да направите, преди да се впуснете в платеното интернет рекламиране – част 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *