8 причини да рекламирате онлайн – част 4

(продължение на част 3)

7. Обхват

Напоследък хората гледат по-малко телевизия на живо и се обръщат към своите компютри да гледат любимите си шоу програми, музика и да следят новините. Като търговци, да бъдете ефективни означава да бъдете постоянно пред очите на  клиентите ви. Оказва се, че клиентите ви са онлайн, така че и вие трябва да бъдете и то час по-скоро. Преместването онлайн ви дава достъп до глобална аудитория, а това означава, че рекламите ви могат да работят за вас 24 часа в денонощието. Възможностите са практически неограничени, когато става въпрос за обхвата в онлайн рекламирането.

 8. Ангажираност

Онлайн рекламирането ви позволява да знаете точното ниво на ангажираност на клиента. Ако имате принт публикация, вие знаете тиража и продажбите, но не знаете колко време е отделил читателят на вашата реклама, колко време са прекарали във вашия уебсайт заради тази реклама, както и дали тази реклама е довела до продажба. Онлайн присъствието ви дава възможност да следите всичко това, както и да научите от кои места за рекламиране идва най-голямата ангажираност на аудиторията ви.

Онлайн рекламата е съществен елемент от маркетинговия микс. Тя ви предоставя множество предимства, включително и по-ниски разходи, сигурно  таргетиране, както и ценна информация за клиентите, която не е достъпна чрез други рекламни носители. Вашите клиенти, конкуренти и перспективи са онлайн – отдайте им нужното внимание и ще получите още повече от определения за целта бюджет.

Сподели Публикацията:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *