8 причини да рекламирате онлайн – част 1

Онлайн рекламата бележи непрестанен ръст и според проучванията вече изпреварва печатната реклама. Ако все още не сте запознати с нея, е време да го направите. Ако сте убедени, че онлайн рекламирането е загуба на бюджет, помислете отново.

Ето 8 причини да рекламирате онлайн:

  1. Статистика

Чрез статистиката можете да разберете кои ваши реклами са ви довели най-голям брой клиенти, да научите колко са били импресиите, както и къде и кога са показани. Статистиката ви помага и да оптимизирате както различните канали, в които рекламирате, така и текстовете и локациите на рекламите ви. Така можете  да видите точната цена на привличането на клиент. Рекламирането онлайн ви осигурява безброй опции за следене и оптимизиране на рекламата, като целта е по-голяма ефективност.

  1. Таргетиране

Знаете ли профила на идеалния ви клиент? Онлайн рекламирането ви дава възможност да насочите  рекламата си към най-подходящите хора. След като знаете кои са вашите клиенти и какво искат, ще знаете и точно кого да таргетирате и къде да намерите такива потребители онлайн. Не забравяйте, че когато рекламирате, имате възможност да таргетирате хората по специфични критерии, например „мъже, 18-35 г., които са търсили билети за мача на националния отбор между  7 и 10 ч.“ или просто „мъже 18-35 г.“, като по този начин можете да сте сигурни, че рекламата се вижда от правилните хора в правилното време.

част 2

Сподели Публикацията:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *